All projects

Rågdalen

Client

City of Stockholm

Project group

Jonas Berglund

Year

2012–2014

Location

Rågsved, Stockholm

Photo

Anders Thessing, where not otherwise stated

Slideshow

The park Rågdalen (Valley of rye),is situated in the southern suburbs of Stockholm. Nivå were assigned to explore ways to re-evaluate and re-develop the existing park. The project has involved the local community through a series of dialogue meetings. The concept for the park is to preserve the qualities of the existing site rather than tell a new story. The open space at the center of the valley became the starting point for the design,with the aim of expanding the green park space. A series of objects and places are highlighted, ranging from sublime to common place: some beautiful smooth rocks, existing trees and vegetation, and a power station. A series of wooden decks with bright red details have been added, which serve as hang out places as well as eye-catchers, evoking interest in the park. Lighting of the decks and other objects, as well as the overall lighting has been an important part of the design.

Similar projects