arrow Alla projekt

Kapellskär

Uppdragsgivare

Stockholms Hamnar/Rundquist Arkitekter

Projektgrupp

Åsa Drougge, Evelina Skogelid

År

2013–2016

Plats

Kapellskär, Norrtälje

Foto

Nivå landskapsarkitektur

Bildspel

Mötet med Kapellskär är abrupt och direkt. Utan förvarning befinner man sig i det storskaliga, horisontella och öppna hamnplanet som ligger avskilt och omgärdat av skog i tre väderstreck. Platsens natursköna läge med öriket direkt utanför hamnen har inspirerat koncept och gestaltning. Skärgårdens natur och färger har påverkat val av material och uttryck. Långa skärmar av corténstål intill infarten annonserar hamnen på håll. En stiliserad skärgård med mönstrad beläggning och öar fyllda med strandråg och uppmuddrade stenar från hamnen leder besökare in till entrézoner och terminalbyggnad.

Liknande projekt